Krullaards Perfect Reset Effectieve behandelmethode voor rug- en nekklachten. Rob Krullaards – zelf fysiotherapeut – constateerde dat mensen met rug- en nekklachten vaak een bekkenscheefstand hebben, waardoor zij uit balans zijn. Met zijn gepatenteerde behandelmethode wordt het bekken rechtgezet en met de zooltjes ook recht gehouden. Met de inzet van diverse leden ven de Open Design Business Club en de inbreng van een investeerder is in maart 2013 het eerste Krullaards Perfect Reset behandelcentrum geopend in Wassenaar. Inmiddels zijn er 17 centra in Nederland en is er 1 centrum in Maleisië en zijn al meer dan 10.000 patiënten van hun rugpijn afgeholpen! Meer informatie: www.krullaardsperfectreset.com.

Babywatcher Draagbaar apparaat dat echo’s van ongeboren baby’s kan maken. Het product speelt in op de grote wens bij zwangere vrouwen regelmatig de ontwikkeling van de vrucht te bekijken en te delen met haar naasten. De BabyWatcher kan op de eigen PC/Laptop aangesloten worden, zodat er ongelimiteerd beelden getoond, afgedrukt en via social media gedeeld kunnen worden. Momenteel is het zo dat zwangere vrouwen ‘recht’ hebben op twee echo’s tijdens haar zwangerschap, na verwijzing door een huisarts. Daarnaast kunnen zij ‘pretecho’s’ laten maken in daarvoor opgerichte centra. De BabyWatcher wordt gepositioneerd als ‘funproduct’ en niet als medisch product en concurreert daarmee direct met de pretecho’s. Het product is echter veel goedkoper dan een pretecho en sluit veel beter aan bij de behoeften van de doelgroep. Het gebruik van de BabyWatcher is veilig. Meer informatie: www.mybabywatcher.com.

Twinbook Om van twee grafische producten, agenda en notitieboek of notitieboek en schetsboek, 1 product te maken is TwinBook ontwikkeld.TwinBook is in het najaar van 2015 op de markt gebracht, onder andere via de Bruna winkels en zelfstandige kantoor- boekhandelaren. Nu ook verkrijgbaar via Managementboek.nl. Meer informatie: www.twinbook.nl.

I-Sail Een methode om windrichtingen  te meten en bijvoorbeeld op een I-pad te downloaden. Hierdoor worden de navigatie beslissingen bij wedstrijden in het voordeel van de gebruiker genomen en de winstkansen vergroot. Getest door de Nederlandse wedstrijdploeg op de Olympische Spelen in 2012. Een samenwerking met Innosport van het NOC-NSF. Op dit moment vinden metingen plaats in Rio. Daarnaast liggen er grote mogelijkheden van I-Sail in de zeevaart. Met behulp van de nauwkeurige windgegevens van I-Sail kunnen zeeschepen ook bij harde wind de Rotterdamse haven in geloodst worden. Dat resulteert in grote besparingen. Meer informatie: www.i-sail.com.

KEES Melkvetvrije kaas is voor mensen met melkallergie een uitkomst. Samen met Albron is de introductie in 2011 succesvol verlopen en inmiddels is KEES in veel supermarkten en speciaalzaken verkrijgbaar.
Meer informatie: www.keesmakers.nl.

True Phantom Condensator microfoons gebruiken fantoom voeding. De huidige fantoom voeding bestaat uit een voeding, 48V, en twee weerstanden van 6K8 Ohm. Het bezwaar hiervan is dat de voorversterker in de microfoon een weerstand van 6K8 ‘ziet’, waardoor er een vervorming van het geluid optreedt. De vinding bestaat uit een fantoom voeding die geen belasting voor de voorversterker oplevert. Hierdoor ontstaat er minder vervorming in de hoge tonen en is de dynamiek van het geluid 5% groter. Resultaat: aantoonbaar betere geluidskwaliteit van de opgenomen muziek. Momenteel wordt het product verwerkt in een microchip. Voor meer informatie zie: www.truephantom.nl

Magic Flower Bulbs Bloembollen groeien niet allemaal in hetzelfde tempo en komen ook niet allemaal in dezelfde periode uit. Door verschillende bloembollen op verschillende lagen in bakje te poten is er maandenlang plezier aan de uitkomende bollen te beleven. Dirk van den Broek heeft in het voorjaar van 2013 de eerste serie van de Magic Flower Bulbs op de markt gebracht.

Club Coldpack Nieuw product op het gebied van het koelen van blessures. Het is een product met speciale koelkenmerken die een uitstekend en beter alternatief vormt voor ijsblokjes en bestaande producten. Buiten de vriezer blijft het product heel lang koud en kan de hele dag worden gebruikt voor het koelen van blessures: langs de lijn van het sportveld, op de camping, tijdens een wandeling, etc. Het product wordt door Igloo BV in het voorjaar van 2016 op de markt gebracht.

Amfibootje Lichtgewicht sloepje dat gemakkelijk in en uit het water te halen is. Het is de oplossing voor veel voorkomende vaarproblemen in het Nederlandse polderlandschap: veel lage bruggetjes, dijkjes en niveauverschillen, waardoor moeilijk een aaneengesloten vaartocht gemaakt kan worden. Door een slimme constructie aan een bestaand lichtgewicht bootje toe te voegen kan de gebruiker de boot makkelijk uit het water trekken, verplaatsen over het land en weer elders in het water laten zakken. Inmiddels is een eerste model in gebruik, dat in samenwerking met de Haagse Hogeschool en met de leverancier in Tsjechië verder wordt ontwikkeld. Tevens vindt er een pilot plaats in de gemeente Lansingerland gericht op het aanbrengen van een simpele ‘Overtoom’ voorziening voor lichtgewicht sloepjes.

Comments are closed.